negatív hatása

Ezért kell a szex! – A szexmentes élet 5 negatív hatása

Kell, hogy legyen szex az életedben. Úgyhogy a pároknak forrón ajánlott rendszeresen gyakorolni ezt a kellemes tevékenységet, de még a szingliknek sem kellene lemondania róla! Röviden-tömören azért, mert attól leszel boldog és egészséges. Máskülönben ha huzamosabb ideig nincs benne részed, szembesülnöd kell a következő 5 negatív hatásával…
negatív hatása

Fokozza a stresszt

A stressz híresen stresszoldó hatású. Mint minden fizikai cselekvés, ez is levezeti a stresszt. De nem csak azért, mert mozgást végzel, kellemesen lefáraszt, hanem mert a felszabaduló hormonok hatására megnyugszol, elönt a kellemes megelégedettség, boldogság érzete.

Boldogtalan leszel

Vicc nélkül. Akiknek ritkán adatik meg a szex az életükben zsémbesek, feszültek és boldogtalanok. Pont az előbb is említett okok miatt, hiszen nem szabadulnak fel benned az endorfinok, amik a boldogságérzetét felelősek. De az endorfinoktól eltekintve is, az csók, az ölelés, a simogatás, az egymással való törődés, párok között kimondottan a szerelmes aktus, boldogsággal tölti az el embert.

Csökken a libidó

Aki rendszeres szexuális életet él, kívánja a szexet, az élvezetet, méghozzá folyamatosan. De ha elmarad a szex, egy idő után elmarad a vágyakozás. Az ember beletörődik a boldogtalanságába, és megcsömörlik. Ráadásul utána egyre nehezebben jön majd lázba. Ám ettől nem kell megijedni, ha az ember visszakerül a régi kerékvágásba, hamarosan helyre jön.

Gyakrabban betegedhetsz meg

A rendszeres szexuális élet hozzásegít az immunrendszer megfelelő működéséhez, így ritkábban betegek azok, akik rendszeresen szeretkeznek. Arról nem is szólva, hogy a fizikai mozgás erősíti az izomzatukat, jótékony hatással van a szív és a tüdő működésére is.

Önbizalomhiány

Azok, akiknek nem jut kellő gyakorisággal szex az életébe, azok hajlamosak lehetnek az önbizalomhiányra. Ugyanis a szex során kívánatosnak, szépnek, fontosnak érezzük magunkat. De ez mind-mind elmarad, ha nincs párunk vagy olyan, akivel ágyba bújhatnánk, hogy ezt éreztesse velünk. Márpedig az önbizalomhiány depresszióhoz és szorongáshoz vezethet.

Forrás: noiportal.hu

5/5 - (1 vote)

Similar Posts