Top 10 remedii rapide pentru arsurile solare

Chiar daca arsurile solare sunt asociate intotdeauna cu vara si statul excesiv pe plaja, ele isi pot face simtita prezenta si in restul anului. De exemplu, daca obisnuiesti sa faci drumetii pe munte sau sa mergi la schi, este posibil sa te confrunti cu arsuri solare severe.

In cazul in care nu ai folosit lotiuni speciale inainte sa te expui la razele ultraviolete, iar acum pielea ta este inflamata, efectele secundare pot fi extrem de neplacute. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji, caci remediile pentru arsuri solare sunt mai aproape decat crezi.

Exista numeroase variante eficiente pe care le poti incerca, printre care si cele naturiste, sanatoase si la indemana tuturor. Iata 10 remedii cu efect rapid pentru arsurile cauzate de soare!

1. Uleiul de cocos

Cu siguranta, acest produs se gaseste deja in casa ta. Daca nu ai folosit pana acum ulei de cocos pentru arsurile solare, este timpul sa incerci acest remediu. Pe langa nenumaratele beneficii pe care le aduce pielii, precum hidratarea, curatarea si catifelarea, uleiul de cocos poate ameliora simptomelerapid si eficient. Aplica-l pe piele intr-un start subtire si vei simti imediat efectele!

2. Gelul de aloe vera

Acest remediu natural se numara printre cele mai bune, continand zeci de componente active benefice pentru pielea sensibila, afectata de razele nocive. Lidocaina amelioreaza usturimea neplacuta, iar vitaminele si mineralele refac celulele pielii. In plus, gelul de aloe ofera pielii o senzatie racoroasa, atat de necesara pentru arsuri solare pe spate sau alte zone sensibile.

3. Compresele reci

Pe cat de banale par, pe atat de eficiente sunt. Inmoaie un prosop in apa rece sau tine-l in congelator pentru zece minute, apoi aplica-l pe piele. Pentru ca senzatia sa nu fie prea puternica, pune o batista subtire intre piele si prosopul rece. Pielea va fi revigorata imediat!

4. Consumul de apa

Cu siguranta, stii efectul de piele care „te strange”. Pielea arsa este deshidratata, iar cremele si laptele de corp nu sunt suficiente pentru a inversa acest proces. Asigura-te ca bei mai multa apa decat in mod normal, iar vindecarea se va produce mai repede.

5. Alimentatia

Tratamentul local pe baza de creme si lotiuni reparatoare poate fi destul de eficient, insa o alimentatie corespunzatoare poate ajuta la ameliorarea simptomelor si chiar grabirea vindecarii. Consuma multe fructe si legume, bogate in vitamine, bea smoothie-uri si evita pentru o vreme preparatele fast food.

6. O baie speciala

Chiar daca o baie poate ameliora imediat senzatiile neplacute, este bine sa stii ca acest lucru trebuie facut cu atentie. Unele sapunuri, lotiuni si geluri de dus pot irita pielea si chiar pot inrautati simptomele. Alege sa pui bicarbonat de sodiu in apa din cada si sa petreci cateva minute in acest amestec. Senzatiile de usturime si mancarime vor disparea ca prin minune!

7. Mierea

Se spune ca mierea actioneaza asemanator unui antibiotic: dezinfecteaza, reduce usturimea si vindeca tesutul. Asigura-te ca folosesti o miere pura, de calitate superioara, pentru a beneficia de toate efectele sale pozitive.

8. Otetul din cidru de mere

Acidul acetic continut de otet reduce inflamatia si te scapa de mancarimea specifica arsurilor. Adauga o cana de otet din cidru de mere in apa din cada si stai minimum 10 minute, pentru ca pielea sa absoarba substantele de care are nevoie.

9. Ceaiul verde

Pe langa proprietatile sale antioxidante, ceaiul verde te ajuta sa scapi de usturime si ofera pielii o senzatie de racoare si prospetime. Pune unul sau doua pliculete de ceai verde in apa, apoi foloseste-le ca pe o compresa.

10. Laptele

Acest remediu vechi este deja cunoscut pentru calmarea usturimii. Daca te intrebi de ce este laptele atat de eficient pentru arsuri, raspunsul este caseina, element care ajuta la scaderea temperaturii pielii arse. Inmoaie un prosop in lapte si aplica-l usor pe zona inflamata.

Asadar, daca te confrunti cu arsuri cauzate de soare, pune in practica una sau mai multe dintre aceste recomandari. Evita produsele cosmetice cu ingrediente chimice si parfumuri, caci acestea pot aduce simptome neplacute suplimentare. Opteaza, in schimb, pentru remediile naturale de mai sus si vei observa imediat imbunatatirile!

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Rate this post

Similar Posts

Lasă un răspuns