hatásai

A túró jótékony hatásai

A túró nagyon sok háztartásban megtalálható, mert számos vitamin, ásványi anyag, és nyomelem van benne. Ha nem lenne mindez elég, akkor még fogyaszt is, csillapítja a lázat, elősegíti a gyógyulási folyamatot zúzódás, rándulás, és ficam esetén, és jótékonyan hat a bélflórára is.

hatásai

A túrót úgy készítik, hogy a tejből kicsapódik a tejfehérje. Kétféle típust különböztetünk meg, attól függően, hogy mit használnak a kicsapáshoz. A túró koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit, és ásványi anyagait, ezért nagyon értékes élelmiszernek számít, és nagyon sokféle diétákba, fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Most pedig nézzünk meg néhány példát, mit tud még a fehér, krémes finomság. 

Antioxidáns hatású
Gazdag szelénben, amely többféle pozitív hatással is rendelkezik, többek között csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, és védi a sejteket, a DNS-t a károsodástól. Nagyon jó hatással van a szívre. A túró napi, és rendszeres, mérsékelt mennyiségű fogyasztásával ugyanis megelőzhetőek a szívrohamok. Még a cukorbetegek számára is jó választás, mivel segít a vércukor szint fenntartásában, ami a magas magnézium forrásnak köszönhető.

Segít a testsúly csökkentésében
A túrónak alacsony a kalóritartalma, épp ezért ha épp diétát tartasz a kedvenc desszerted lehet. Mivel, ha napi 100 gr túrót eszel, azzal csak 98 kalóriát viszel be a szervezetedbe. Szuper reggelinek, egy kis gyümölccsel, és zabpehellyel felturbózva. Nem csak teltségérzetet ad, de segít a testsúly szabályozásában is.

Kiváló fehérjeforrás
A túró nagyszerű fehérjeforrás a különféle húsok mellett. Proteinben gazdag, és energiával látja el a szervezetet. Ráadásul kiemelkedő kalciumforrás is, amire a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Szerepet játszik a csontok, és ízületek egészséges megőrzésében, és segíti az idegek, és izmok munkáját is, ami nagyon fontos a megfelelő anyagcsere működéshez. Gátolja a zsírsejtek növekedését, illetve segítséget nyújt az izmok szálkásításában is.

Szuper vitamin forrás
Megtalálható benne az A- vitamin, ami nélkülözhetetlen a növekedéshez, és az immunrendszer működéséhez. Az E-vitamin erősíti a látást, de a különféle komplex-B-vitaminok a leghangsúlyosabbak, és legfontosabbak. Kiválóan hatnak az agy fejlődésére, az anyagcserére, és a koleszterinszint csökkentésére.

Gátolja a szorongást
A túróban található kálium rendkívül hatékonyan enyhíti a szorongást. A kálium emellett szabályozza a vérnyomást, és fontos szerepet játszik, hogy az agy megfelelően működjön. Csökkenti a stressz, és az agyvérzés kockázatát. Nem hiába mondják sokszor, aki vizsga, vagy egy munkahelyi erőpróba előtt áll, az étcsokoládén kívül, érdemes túrót fogyasztania.

Csökkenti a mellrák kockázatát
Sajnos a mellrák egyre jobban terjed szerte a világon. Aki menopauza előtt áll, akkor sajnos a mellrák kialakulásának esélye jóval nagyobb. A túró viszont tele van kalciummal, és D-vitaminnal, amelyek bizonyítottan csökkentik a mellrák kialakulásának esélyét. Érdemes beépíteni az étrendbe a túrót, mivel ez bizonyítottan távol tartja a rákot.

Forrás: stylemagazin.hu

4/5 - (1 vote)

Similar Posts