Cum să previ eficient acneea?

Acneea este o afecțiune a pielii apărută ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee și caracterizată prin apariția punctelor negre, punctelor albe sau coșuri care apar la suprafața dermei.

Enzyme-Masks

Acneea afectează 3 din 4 persoane cu vârste între 11 și 30 de ani, dar ea poate să apară și la vârste mai înaintate. Boala în sine nu este periculoasă, dar poate lăsa cicatrici la nivelul pielii. Tratamentele depind de severitatea sau persistența simptomelor, iar factorii de risc includ moștenirea genetică, ciclul menstrual (modificarea hormonală din corp), anxietatea, stresul, clima caldă și umedă, dar și folosirea produselor de machiaj pe bază de ulei și stoarcerea coșurilor.

De multe ori, simptomele (care sunt vizibile) pot afecta viața socială a persoanelor care suferă de acnee și de aceea este important să știi cum să scapi de această boală localizată la nivelul pielii.

Acneea este o problemă inflamatorie a pielii determinată de unul sau mai multe dintre următoarele trei lucruri: blocarea foliculilor de păr, fluctuațiile hormonale care determină organismul să producă în exces sebuum sau o infecție bacteriană care provoacă inflamații. Toate tratamentele pentru acnee au ca scop prevenirea inflamației și minimizarea efectelor produse de coșuri pe suprafața tenului.

De aceea, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci efectele produse de acnee, înainte de a ajunge la un dermatolog:

1. Cureță fața o dată sau de două ori în fiecare zi cu un produs de curățare facial cu peroxid de benzoil (un derivat al apei oxigenate). Această substanță reduce umflarea și ucide bacteriile asociate cu formarea acneei.

2. Demachiază-te temeinic și îndepărtează murdăria de pe față, astfel încât să nu se acumuleze și să nu ajungă să înfunde porii.

3. Usucă pielea (după ce ai spălat-o) cu un prosop curat și evită să vreci tenul. Exfolierea sau peelingul pot provoca acnee.

4. Deși nu există dovezi științifice conform cărora ciocolata și alimentele grase înrăutățesc acneea, un studiu publicat în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie indică faptul că un consum mai redus de zahăr și de carbohidrați duce la îmbunătățirea condițiilor afecțiunii.

5. Dacă ai părul gras, trebuie să îl speli mai des decât persoanele cu păr uscat sau normal. Păstrarea părului curat – și departe de contactul cu tenul – va ajuta la prevenirea acneei îndeosebi cea localizată pe frunte și pe obraji. Unele produse pentru păr, inclusiv creme și geluri, pot înrăutăți acneea. Deci, dacă ai acnee pe frunte și folosești multe produse pentru păr, încearcă să renunți la acest obicei.

6. Nu folosi loțiuni de corp pentru că acestea pot înfunda porii de pe față. Caută produse care conțin glicerină și acid hialuronic, care păstrează umezeala în piele și produse marcate „non-comedogenic”, ceea ce înseamnă că nu provoacă acnee.

7. Machiajul ar trebui să fie pe bază de apă, hipoalergenic, necomedogen și fără ulei. Produsele minerale care conțin siliciu, dioxid de titan și oxid de zinc ajută la absorbția uleiului și reduc roșeața.

8. Ori de câte ori degetele îți ating fața, transferă murdăria și uleiurile pe ten. Este un obicei greu de schimbat (fiind un gest reflex, greu de controlat), dar este un obicei important. Spală-te frecvent pe mâini cu săpun și apă caldă.

5/5 - (1 vote)

Similar Posts