îngrijești-genele

Cum să-ți îngrijești genele în 4 pași?

Dincolo de faptul că aplicăm zilnic mascara, nu ne gândim aproape niciodată la cum să avem grijă de gene sau la starea lor generală de sănătate. Dar ar trebui! Ele ne ajută să ne protejăm ochii de impurități.

 îngrijești-genele

Genele sunt parte din noi; prin urmare, ar trebui să le acordăm aceeași atenție pe care o oferim pielii și părului. Zi de zi aplicăm unu sau mai multe straturi de mascara și nu facem altceva decât să arătăm bine, dar ne alegem și cu
gene rupte ori lipsite de vigoare. 
Genele sunt fire de păr care cresc la marginea pleoapei și protejează ochii de particule nedorite precum murdărie, transpirație sau apă. Ciclul lor de viață este de aproximativ trei luni, 90% din ele regenerându-se în acest 
interval de timp. Cu toate acestea, și genele trebuie îngrijite. Iată cum:

1. Alege mascara potrivită

Chiar dacă ne scoate din impas, o mascara waterproof nu este benefică genelor. Acest produs usucă foarte tare firele de păr și este greu de îndepărtat. Specialiștii recomandă să cauți o mascara de zi cu zi, ce are în componență ingrediente naturale, precum pigmenții minerali, pentru a nu irita ochii și pentru a hidrata, sau uleiuri, pentru a hrăni în profunzime. Apoi, un aspect foarte important sunt calitatea și felul periei. Una care este flexibilă și are peri deși este de dorit pentru că nu vei fi nevoită să aplici mascara decât o dată pe zi.

2. Demachiază-te!

Acest îndemn a devenit un mesaj obsesiv, dar, cu toate acestea, prea puțin luat în seamă. Neîndepărtarea mascarei e ca și cum ai folosi mereu doar șampon uscat pentru păr și niciodată din cel lichid. Efectele sunt similare. Genele trebuie să respire! În plus, verifică data de expirare a produsului cosmetic cu conștiinciozitate. O mascara veche poate duce la instalarea unor afecțiuni serioase ale ochiului.

3. Metodă de curățare

Modul cel mai bun de a îndepărta mascara este folosirea unui demachiant pe bază de ulei sau balsam. Aceste ingrediente lasă genele curate, fără a irita ochii și pielea. Dacă ai folosit o mascara waterproof, ia în considerare un demachiant cremă, care acționează blând asupra genelor. Pentru efecte optime, freacă pleoapa cu ajutorul degetelor și al unei dischete de cel puțin 4-5 ori. Verifică să nu rămână urme pe dischetă și poți încheia rutina spălându-te pe față cu apă.

4. Tratamente de urmat

Genele, ca orice fire de păr, au nevoie și de balsam. În magazinele de specialitate găsești produse dedicate, uleiuri sau serumuri hidratante și hrănitoare. Cele mai bune conțin ulei de nucă-de-cocos și lanolină. Aceasta din urmă are o culoare gălbuie, este semisolidă și foarte grasă. Este ușor absorbită de piele și vindecă unele probleme ale epidermei (pete pigmentare sau acnee).

Sursă: revistaioana.ro

4/5 - (1 vote)

Similar Posts