De ce inseala femeile?

Ca și bărbații, femeile au motivele lor de a înșela. Întemeiate, ar spune, dacă le-ar întreba cineva. Noi  credem că, în mare, sunt cam aceleași.

Dacă ar fi să căutăm, totuși, o diferență care să departajeze cumva, cât de cât, cele două sexe, în privința motivelor infidelității, aceea ar fi că, pentru femei, contează mai mult factorul emoțional decât cel sexual. O femeie va fi mai tentată să înșele atunci când nu-i sunt satisfăcute nevoile sufletești, nu cele sexuale. Deși nici acestea din urmă nu sunt deloc de neglijat. Doar că diferă proporțiile.

DE LA INSATISFACȚIE LA LIBERTINAJ

Și tot ca o deosebire între femei și bărbați, mai putem spune că celor dintâi le trebuie mai mult timp până să facă acest… pas în afara relației. Cum s-ar zice, o femeie acumulează multe insatisfacții și cântărește îndelung înainte de a lua hotărârea. Și bănuiesc eu că mai multe femei decât bărbați, ulterior, o regretă.

Revenim la motive?  Din răzbunare El o înșeală o dată, ea află. Unele femei – nu multe, ce-i drept – sunt atât de aprige și intransigente încât nu lasă să treacă mult timp pentru a plăti această poliță. Altele iartă prima abatere, mai cu seamă dacă bărbatul se căiește și promite (în mai toate cazurile) că nu se va mai întâmpla și a doua oară. Numai că… se întâmplă. Și a treia, și a patra oară. Apărătoare redutabilă a  oțiunii de familie, femeia nu consideră divorțul o  soluție, chiar dacă îl folosește ca amenințare. Dar pentru că infidelitatea lui o doare, își imaginează că, plătind cu aceeași monedă, îi va pricinui o suferință cel puțin egală. Adesea, acest lucru se întoarce împotriva ei. De ce? Pentru că bărbații consideră că ei au dreptul să înșele, dar femeile, nu. Iar în aceste situații ei chiar cred că divorțul este soluția.

Din lipsa dragostei și a atenției Referindu-ne la dragoste – mai exact la lipsa ei -, avem în vedere  două aspecte: fie femeia nu-și mai iubește partenerul, fie nu se mai simte iubită de el. Ambele o pot duce în brațele altui bărbat. Chiar dacă nu ar mai iubi-o dar i-ar oferi dovezi ale atenției lui, bărbatul ar putea evita să fie înșelat. Și asta pentru că femeia se mulțumește cu mai puțin decât își imaginează el. Sau măcar o derutează. Oricât de hilar ar părea, o femeie poate ajunge să înșele pentru că partenerul uită când este ziua ei de naștere sau aniversarea căsătoriei, pentru că își dedică timpul oricăror alte activități, mai puțin ei, pentru că și-a pierdut obiceiul de a-i face mici cadouri sau de a-i aduce flori. Par fleacuri, dar în mintea unei femei toate acestea se traduc cu „Nu mă mai iubește“.

Din lipsa romantismului și a comunicării Un bărbat ar zâmbi în fața unui asemenea motiv, tocmai pentru că nu i se pare că ar putea fi un cu adevărat un motiv. Dar cum femeile și bărbații sunt diferit construiți, iar nevoile lor pot fi și ele diferite, puțină înțelegere nu ar strica deloc. O femeie care nu mai găsește la partenerul ei gesturile pe care le făcea la începutul relației, nu mai găsește căldura și afecțiunea cu care a cucerit-o, nu mai găsește momentele de tandrețe împărtășită și de visare în doi, le va căuta – conștient sau nu – la alt bărbat.

Din dorința de a pleca din relație Acesta nu este chiar un motiv, cât  mai degrabă o soluție. Sunt femei care nu sunt capabile să pună capăt „pe față“ unei relații, și atunci aleg să înșele pentru ca în acest fel  decizia despărțirii să fie luată de partener.

Din insatisfacție sexuală Cum spuneam, o femeie poate ignora acest aspect o lungă perioadă de timp. Poate avea răbdare și înțelegere. Dar nu la infinit. Când ajunge să fie doar obiectul plăcerii bărbatului de lângă ea, când sexul devine un automatism sau când nevoia pe care o reclamă este repetat și îndelung ignorată, iar partenerul devine doar un coleg de cameră, femeia va căuta împlinirea pe acest plan într-un alt bărbat, capabil să i-o ofere.

Din comportament libertin Ar fi fost incorect să ocolim acest motiv, de vreme ce și el există. Da, pentru unele femei a avea relații cu alt bărbat decât partenerul oficial este o necesitate. Nu neapărat sexuală, dar nici nu se exclude. O nevoie de a fi admirată, apreciată, cucerită și iubită, fie și efemer.

CAZURI REALE

Adriana, 47 de ani, căsătorită, trăiește o viață dublă de circa opt ani. Soțul ei este o persoană antisocială, refuză să aibă prieteni.Nu merge niciodată nicăieri, la nimeni, nu primește acasă, niciodată,  pe nimeni. Viața lui se rezumă la a munci și a dormi. Între cei doi nu prea există viață sexuală ci doar … mici accidente. Nu se pune problema divorțului, pentru că fiecare se complace în situația proprie.

Claudia, 51 de ani, actualmente recăsătorită, primul soț, alcoolic, dar non-violent. După ani în care a luptat fără succes cu viciul lui, susținându-l în ciuda faptului că nu mai era bărbat în casă din absolut niciun punct de vedere, Claudia l-a înșelat cu Traian, coleg de serviciu și confident, care a fost martorul degradării relației cuplului. Ulterior aceasta a divorțat și s-a recăsătorit, cu Traian. Un argument in plus!

INSATISFACȚIA EMOȚIONALĂ DUCE LA INFIDELITATE

Singurătatea este unul dintre principalele motive pentru  care femeile calcă strâmb. Deși sună ciudat, există femei care se simt singure în relație. Răzbunarea este un alt motiv – din ce în ce mai întâlnit – pentru infidelitatea feminină. Femeia modernă nu mai dorește să rămână pasivă și să accepte faptul că partenerul o înșală. Plictiseala dintr-o relație ajunsă în stadiu de rutină este un alt motiv foarte des întâlnit. În loc să facă ceva pentru a readuce dorința, unele femei recurg la o aventură în speranța reanimării propriei relații. Și femeile care au senzația că nu sunt admirate suficient de partener pot fi tentate să înșele pentru a-și confirma faptul că încă sunt atractive și seducătoare.

Articol aparut in revista abcSexualitate

4.5/5 - (2 votes)

Similar Posts

Lasă un răspuns