aludjunk a repülőn

Hogyan aludjunk a repülőn? Tippek utasoknak!

Kevés a hely a lábnak, az emberek keresztül másznak. Videó játék és filmek zaja, gyerekek sírása. Mindezt az amúgy is őrjítő repülőúton, az alvás néha lehetetlen tud lenni! Apró változtatásokkal azonban könnyedén álomba tudsz szenderülni!

aludjunk a repülőn

Bölcsen válassz ülőhelyet!
Ez a legmeghatározóbb talán, ami eldönti, hogy lesz-e alvás, vagy sem. Próbálj meg az ablak mellé ülni, ha lehetséges! Így neki is tudsz dőlni és az árnyékolót is tudod szabályozni!

Kerüld a koffeint az út előtt!
Legfőképp amikor nappal utazol nehéz elaludni, pláne ha még az ablakból a látvány is eltereli a figyelmed, és kávét is ittál előtte. Próbálj meg ellenállni a kávénak, szódának indulás előtt, s ha az italos kocsi feléd tart válaszd inkább a mentes vizet, vagy valamilyen gyümölcslevet.

Pakolj kevesebbet!
Ha két teli bőrönddel jössz, és még egy kisebbet felviszel a fedélzetre, kényelmetlen lehet a lábadnál, amikor az alvásra kerül a sor. Pakolj kevesebbet és akkor elfér minden egy kisebb táskában. Hagyd a legtetején a dolgokat, amikre szükséged lehet, például könyv, magazin, víz, rágcsálnivaló. Fontos, hogy az előtted lévő szék alatt a helyet hagyd szabadon, hogy kényelmesen nyújtózhass! Ne feledd, a kevesebb több!

Vigyél magaddal nyakpárnát!
Próbálj meg beszerezni egy nyakpárnát! Igaz hogy nem néz jól ki, de hidd el, minden kényelmet megad, amire szükséged lesz a repülőút során!

Tegyük fel a fejhallgatót!
Egy jófajta fejhallgatónak minden utas listáján az első helyen kellene szerepelnie. Akkor is, ha nem olyan vagy, hogy a 10 órás repülőutat végig zenehallgatással töltöd. Miért fontos, hogy legyen nálad? Elaludni a repülőn nem a legegyszerűbb dolog. A legjobb módja annak, hogy csillapítsuk a zajokat, a mögöttünk ülő baba sírásáért, vagy a mellettünk tanakodó pár hangos tervezgetését a nyaralásukról, ha van egy jó minőségű fejhallgatónk.

Amikor eljön az idő, hogy felébredjünk..
Ha egy hosszú repülőúton vagy, gondoskodj róla, hogy 45 perccel landolás előtt legyen beállítva az ébresztő! Ez elegendő idő, hogy kényelmesen elkészülj, elmenj az illemhelyre, bekösd a cipőd, igyál egy kávét, még egyszer át tanulmányozd az úti célt, és teljesen felébredve szállj le a gépről.

Forrás: stylemagazin.hu

5/5 - (1 vote)

Similar Posts