Energiaszintet emelő növények

Energiaszintet emelő növények

Biztos nagyon sokan tartunk otthon szoba növényeket, akár cserepes, akár vágott formában, hogy minél színesebbé, és otthonosabbá tegyük a lakást. Azonban hihetetlennek hangozhat, de vannak olyan növények, amelyek javítják az energia áramlását, tisztítják a levegőt, békét nyugalmat és boldogságot teremtenek körülöttünk.

Energiaszintet emelő növények

Ha sikerül a negatív energiáktól megtisztítani magadat és a lakást is, akkor azzal csökkentheted a stresszt, javíthatsz az egészségeden, és boldog pillanatokat élhetsz át. A Feng Shui szerint ajánlott legjobb szobanövények, melyeknek vastag, húsos, vagy széles, kerek leveleik vannak, legyen szó akár virágos, vagy zöld növényről.

Azok a virágok amelyek virágoznak, a legjobb választás a békét, és nyugalmat teremtő szobaciklámen, a muskátli, a begónia, az amarillisz, a rózsa, nárcisz, vagy a tulipán. Ezek a virágok mind-mind pozitív hatással lesznek a környezetedre, akár vágott, akár cserepes növényként. Arra azonban vigyázz, ha egy növény beteg lesz, tönkremegy, akkor mindenképp először próbáld meg „meggyógyítani”, ha viszont valami miatt nem sikerül, akkor gyorsan szabadulj meg tőle, mert ilyenkor már csak negatív energiát bocsát ki. A hegyes levelű növényekkel is vigyázz. Nem szabad olyan helyre tenni őket, ahol sok időt töltesz, mert a levelek vágó energiája gyengítően hathat rád! Kifejezetten a hálószobába tilos az ilyen virág, mert a hegyes levelű növény rossz alvást okozhat. Rakd bátran a lakás egy  eldugott kis helyiségébe, ahol látható lesz, de te nem tartózkodsz ott sokat.

Tulsi
Tisztítja a levegőt, és pozitív áramlásokat ad ki. Naponta 20 órán át bocsát ki oxigént, és elnyeli a környezetben lévő káros gázokat. Emellett antibakteriális, gombaölő, és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ahhoz, hogy élvezni tudjuk a gyógyító hatását, napsütés kell neki, és észak, keleti, vagy északkeleti helyre tegyük a kertben, vagy a lakásban.

Eukaliptusz
Az eukaliptusz amellett, hogy egy csodaszép növény, bőséget, és pozitív energiát áraszt. Távol tartja a rossz szándékú, irigy embereket. A legjobb választás a hálószoba, mert sokkal jobban fogsz tudni majd aludni.

Rozmaring
Segít megtisztítani a levegőt a méreganyagoktól, ezzel hozzájárul a testi-lelki egészségünkhöz. Illata nagyon kellemes, javít a közérzeteden, szorongásoldó, javít az álmatlanságodon, és a fáradtságodon is, serkenti a memóriát. Segít elérni a nyugalom állapotát. Napos helyre ültessük, és ne öntözzük túl gyakran.

Vitorlavirág
A vitorlavirág minden szempontból különleges virág, mert mint spirituális, mentális, és fizikai értelemben is egyaránt javít az állapotunkon. Tisztítja a levegőt, és semlegesíti a rossz gázokat. Békét, és nyugalmat áraszt. Segíti az alvást. A sötét helyeket szereti jobban a lakásban.

Aloe vera
Az aloe vera az egyik legkülönlegesebb növény, mert rengeteg pozitív energiát, és boldogságot ad, lerombolja a negatív rezgéseket, és gyógyhatásokkal rendelkezik. Nagyon szereti a vizet, ezért rendszeresen kell őt öntözni, és kizárólag  napfényes helyre lehet tenni, hogy a mesterséges fénytől megfelelő vízelvezetést kapjon a kaspóban.

Jázmin
A jázmin egy nagyon finom, és kellemes illatú növény, emellett pedig segít csökkenteni a stresszt, pozitív energiát áraszt, erősíti a társas kapcsolatokat, és elősegíti a romantika iránti érzéseidet. Ha a házban szeretnéd elhelyezni, akkor erre a legjobb megoldás a déli tájolású ablak.

Krizantém
A krizantém az egyik olyan növény, amely gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Tisztítja a levegőt, és megszünteti a méreganyagokat, de segít előhozni a tisztaság, és az őszinteség érzését. A hosszú, és a jó élet szimbóluma. Ha nyugalmat szeretnénk, akkor tartsuk a lakás azon pontján, ahol a legtöbb feszültség kialakulhat.

Orchidea
Kellemes, édeskés  illatú növény, és emiatt rögtön képes megnyugtatni az ember elméjét, és javítani a kedvén. Hosszú életű virág. Sokféle méretű, és formájú lehet. A feng shui szerint erősíti az energiákat, és javítja a lakásban élők életét. Mivel  éjszakánként oxigént bocsát ki, ezért a legjobb a hálószobában tartani.

Zsálya
Tisztító hatással rendelkezik, így semlegesíti a negatív érzéseket, a félelmet, vagy a haragot. Pozitív energiákat áraszt, és rengeteg gyógyhatással rendelkezik. Nem szabad száraz helyen tartani, de arra is vigyázzunk, hogy alacsony nedvesség tartalmú legyen.

Hegyescsúcsú futóka
A feng shui szerint ez egy szerencsét hozó futó növény. A legjobb, ha állványra futtatjuk fel. Ő is csökkenti a stresszt, a szorongást, és a negatív rezgéseket. De fontos, hogy a szoba sarkába helyezzük el, és, hogy levelei hegyes végükkel felfelé nézzenek, mert az gazdagságot, és jólétet hoz.

Szerencsebambusz
Ázsiában már ezer éve ez a növény a gazdagság, és a szerencse szimbóluma. A feng shui szerint a függőleges alakja miatt a fa elemet képviseli, ami jó hatással lehet az életmódodra, az energiaszintedre, és a fizikai aktivitásodra. Nem igényel túl sok gondoskodást. A legjobban az árnyékos sarkokat szereti, kevés napfénnyel, egy üvegben, kb. 1-2 cm tisztított vízben.

Forrás: stylemagazin.hu

5/5 - (1 vote)

Similar Posts