Metode moderne de slabit

Tehnologia actuală revoluționară pune la dispoziția femeilor o mulțime de metode eficiente care vizează pierderea kilogramelor în plus.

Toate femeile își doresc să fie suple și frumoase și să se bucure de un corp atrăgător, care le face să aibă încredere în ele însele. Uneori, însă, sportul, dietele drastice și ceaiurile speciale pentru slăbit nu-și fac efectul dorit, indiferent de eforturile câteodată supraomenești pe care le fac femeile pentru a arăta mai bine, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Vestea bună este că saloanele cosmetice oferă acum o gamă variată de proceduri și metode moderne care au drept scop modelarea corpului și eliminarea cu succes (uneori în mod definitiv) a depozitelor adipoase. Iată în cele ce urmează câteva dintre aceste metode de slăbit, care și-au dovedit deja eficacitatea în lupta împotriva grăsimii:

Electrostimularea

Este vorba de stimularea pasivă a musculaturii, care nu presupune efort fizic. Un specialist amplasează electrozi pe zonele cu probleme, iar aceștia descarcă mici impulsuri electrice care duc la contractarea ritmică a musculaturii.

Profesioniștii estimează că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu aproximativ 6-8 ore de gimnastică practicată fără întrerupere. Procedeul activează metabolismul, circulația sangvină și gradul de oxigenare a zonei respective, conducând la tonifierea mușchilor și la arderea grăsimilor. Însă, după tratament, pierderea în greutate nu este prea vizibilă, deoarece deși procentul de grăsime din corp scade, masa musculară crește. Totuși, se observă foarte bine pierderea în centimetri! Primele efecte ale tratamentului apar cel mai târziu după cinci ședințe, iar după 12 ședințe pierderea în centimetri este remarcabilă. După 25 de ședințe efectul este similar cu cel al unei liposucții. Trebuie menționat că tratamentul trebuie să fie efectuat cu regularitate, cu o frecvență de 3 ședințe pe săptămână. Aparatele au programe pentru toate zonele cu probleme, dar nu sunt indicate femeilor însărcinate, diabeticilor, persoanelor cu tensiune ridicată și celor cu stimulatoare cardiace.

Cavitația

Este un sistem revoluționar apărut în ultimii ani, bazat pe unde magnetice și ultrasunete, folosit ca alternativă a liposucției în tratamentul adipozității localizate și al celulitei. Efectul undelor creează presiuni specifice asupra zonelor problematice, care stimulează și cresc schimburile metabolice dintre celulele adipoase și spațiile intracelulare, drenând celulele grase în exces și lichidele conținute în interior și restabilind astfel condițiile fiziologice ale unui țesut sănătos. Chiar dacă după tratament persoana în cauză se îngrașă, ea va păstra o siluetă mai armonioasă. Echipamentul cu care se lucrează în saloanele cosmetice este sigur, eficient și ușor de aplicat. Numărul de ședințe este stabilit de fiecare dată de către un profesionist, iar durata unei ședințe nu are voie să depășească 40 de minute. De asemenea, tratamentul se cuplează cu o alimentație corespunzătoare, pentru a obține efecte maxime.

Împachetările

În saloanele specializate, există creme speciale care se aplică local sau pe tot corpul, pentru a determina o transpirație abundentă și arderea grăsimilor. Mai întâi, se face un peeling corporal pentru a înlătura celulele moarte și pentru a deschide porii. Apoi, se folosește o cremă de termosudație, care se aplică în strat fin printr-un masaj circular.

Zona cu probleme se înfășoară în film osmotic și se introduce în saună. După 30 de minute, se aplică prin masaj o cremă anticelulitică reductoare (acțiunea ei este vizibilă prin faptul că partea tratată se înroșește și apare o ușoară senzație de căldură sau chiar mâncărime). Tratamentul se recomandă persoanelor supraponderale, cu retenție de apă, care suferă din cauza picioarelor umflate și de vergeturi evidente. La început sunt necesare 3-4 ședințe pe săptămână, după care va fi de ajuns o ședință la 8-10 zile. Nu se recomandă persoanelor cu boli cardiace grave, cu epilepsie, claustrofobe și nici femeilor însărcinate.

Mezoterapia

Mezoterapia injectabilă este o procedură minim invazivă, considerată o alternativă eficientă și sigură a tratamentelor chirurgicale, ce constă în introducerea în derm, exact în zona dorită, a unor substanțe cu rol terapeutic, care au drept efect arderea grăsimilor și eliminarea depunerilor adipoase.

Procedura se poate repeta periodic pentru rezultate pe termen lung. Produsele folosite în cadrul tratamentului sunt amestecuri ce conțin compuși activi necesari pentru o funcționare bună a celulelor pielii. Unele cocktailuri mezoterapeutice conțin 50-60 de ingredienți activi (acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante), care au rolul de a stimula regenerarea celulară, hrănirea și hidratarea în profunzime, creșterea metabolismului celular. Mai multe studii au arătat că pielea poate căpăta un aspect mai frumos prin introducerea în straturile profunde a unor substanțe active capabile să producă o revitalizare a dermului, să contracareze efectele îmbătrânirii, să stimuleze producerea de colagen, topirea depozitelor de grăsime sau tratamentul cearcănelor.

Mezoterapia se recomandă, la nivelul feței, pentru pielea matură, uscată sau ternă, pentru tratamentul cearcănelor, lipsă de tonus, pori dilatați, riduri fine și fotoîmbătrânire cutanată. La nivelul corpului, mezoterapia ajută la reducerea celulitei și la topirea depozitelor de grăsime prin lipoliză. După mezoterapie crește capacitatea de refacere a pielii, se reduc considerabil ridurile, pielea devine mai elastică și mai hidratată, iar cu timpul se netezește, se luminează și pare deodată mult mai tânără. Tratamentul pentru piele constă în 5 ședințe (câte una pe săptămână), care se repetă de 1-2 ori pe an.

Lipoliza injectabilă

Vizează topirea depozitelor de grăsime. Cu ajutorul acestei metode pot fi eliminate și cele mai mici depozite adipoase, care nu răspund la dietă și sport. Procedura poate fi folosită și după liposucție, pentru netezirea eventualelor denivelări rămase și pentru întinderea pielii.
Lipoliza este un procedeu minim invaziv, care presupune o remodelare mai lentă a corpului. Printre beneficii se numără pierderea în circumferință, reducerea celulitei, îmbunătățirea texturii pielii, stimularea microcirculației sangvine, stimularea drenajului limfatic, creșterea elasticității pielii. Tratamentul nu este recomandat ca metodă de scădere în greutate sau contra obezității, ci pentru eliminarea depozitelor de grăsime bine definite, de dimensiuni mici și medii (abdomen, șolduri, coapse, bărbia dublă, umeri, brațe, spate).

Metoda constă în introducerea în stratul intradermic, cu ajutorul unor ace foarte fine, a unui amestec de substanțe naturale care topesc depozitele de grăsime. Procedura nu este dureroasă și doar uneori presupune un minim disconfort resimțit. După fiecare ședință se evită, timp de 2-3 zile, sportul și sauna. Se recomandă haine lejere
pe parcursul tratamentului.

Rate this post

Similar Posts

Lasă un răspuns